Sfanta Treime – Rusaliile 2013 – dezamagire, frustrare, revolta

20130624-211502.jpgIisus

Sună-ți bunicii, pune o sămânță într-un ghiveci și aprinde o lumânare pentru vii și pentru morti!

ZIC IO :

..trăim intr-o societate intoarsă cu curu’-n sus : -daca ne prefacem ca agreăm poponarii si lesbienele suntem promovati , laudați si mediatizați {ca fiind „progresiști”},.. respectiv -daca ne exprimam doar dezacordul cu ei suntem scuipați și catalogati drept „antisociali”, „intoleranți”,”inadaptabili”, „sociopați” si azvarliți la marginea societații……invers : -daca hulim / huiduim biserica sumtem promovați, laudați{ca fiind „progresiști”}, mediatizați, etc, respectiv daca ne scapă cumva -in spațiul media- afirmația că am fi admiratori ai vreunei dogme creștine suntem imediat transformați de serviciile ANTInaționale de DEZinformații in „obiect de studiu pentru psihiatrie”….da, psihiatria – altă unealtă a vechiului sistem comunisto-seCURist preluată cu succes de noua marotă ”civilizat”-occidentală :)) ; asistăm neputincioși la nesimțirea cu care fostul seCURist și turnător din capul statului își palmează-prestidigitează trecutul fabricându-și grobian pertinența de a ne da lecții de democrație -cu cel mai proletcultist tupeu- și în cel mai șmenar stil, ….culmea, ajutat de forțe occidentale de aceeași speță, de proveniența aceluiași tip de parvenitism : Angela Merkel – fostă securisto-comunistă din Germania de est și Manuel Barroso- la fel, fost militant în cel mai descreierat-virulent mod de exprimare a comunist-extremismului!!!!! Pe măsură ce tupeul din media se autoalimentează cu pseudoargumente anticreștine , crește proporțional și sentimentul colectiv al certitudinii că actuala prigoană împotriva bisericii creștine e comparabilă doar cu perioada comunistă sau cu cea de dinainte de Constantin cel Mare !!

           antagonist cu gobienii ăștia de mai sus, …. pun aici,  mai jos, fragmente din afirmații ale unor  PERSONALITĂȚI CARE AU -CUTREMURĂTOR DE MULT-  DIN CREDINȚA ȘI REVOLTA NEAMULUI ROMÂNESC : UN ADEVĂRAT SFÂNT : – ”ARSENIE BOCA” și un mare orator : Dan Puric, care-l citează pe cel care se pare că a scris celebrul  ”ROST” = BRAD FLORESCU:

                       ARSENIE BOCA : -”ROMÂNIA VA FI ÎNCONJURATĂ DE FLĂCĂRI ! ÎMI PARE RĂU CĂ VEȚI RĂMÂNE CEI DE PE URMĂ,….VĂ VOR CERNE !!!!”

                      Dan Puric : Sună-ți bunicii, pune o sămânță într-un ghiveci și aprinde o lumânare pentru vii și pentru morti!

….cât de ADEVĂRAT, de REVOLTĂTOR, de CUTREMURĂTOR, de TRIST :
spicuiesc din ”ROST”…DE BRĂDUȚ FLORESCU, citat de Dan Puric :
pe scurt :
1 – ”CREDINȚA”!!!!!!…………………..O MAI POARTĂ DOAR BĂTRÂNII ȘI ȚĂRANII, CÂȚI MAI SUNT, CĂT MAI SUNT!!!! CÂND OR SĂ MOARĂ OAMENII ĂȘTIA OR SĂ-L IA CU EI LA CER PE DUMNEZEU !!!!!!
2 – FETELE NOASTRE SE PROSTITUEAZĂ PÂNĂ GĂSESC UN ITALIAN BĂTRÂN ȘI CU BANI, CU CARE SE MĂRITĂ (!!!!)
3 – „Părinții noștri pleacă să culeagă căpșuni și să-i spele la cur pe vestici. Iar noi facem infarct și cancer pentru multinaționalele lor, conduse de securiștii nostri.”
TE AȘEZI PE CELĂLALT MAL AL LUMII ȘI CAUȚI RĂSPUNSUL : ”CE S-A ÎNTÂMPLAT CU ȚARA MEA DE AM FOST NEVOIT SĂ O PĂRĂSESC ??!!”
4 – EXISTĂ TREI MARI ”SURSE DE ROST” PE LUMEA ASTA : -PĂMÂNTUL, FAMILIA ȘI CREDINȚA………………..-CRE-DIN-ȚA- !!!!
5 – TANTI EUROPA ȘI CASTRAȚII DE LA BRUXELLES VOR CA ȚĂRANII SĂ-ȘI CUMPERE ROȘIILE ȘIȘORICIUL DE LA HIPERMARKET-URILE GERMANE(!!!!) :))

MAI PE LARG :

1 – ”CREDINȚA”!!!!!!…………………..O MAI POARTĂ DOAR BĂTRÂNII ȘI ȚĂRANII, CÂȚI MAI SUNT, CĂT MAI SUNT!!!! CÂND OR SĂ MOARĂ OAMENII ĂȘTIA OR SĂ-L IA CU EI LA CER PE DUMNEZEU !!!!!!
”Credinta. O mai poartă doar bătrânii și țăranii, câți mai sunt, cât mai sunt. Un strai vechi, cusut cu fir de aur, un strai vechi, greu de îmbrăcat, greu de dat jos, care trebuie împăturit într-un fel anume și pus la loc în lada de zestre împreună cu busuioc, smirnă și flori de câmp. Pus bine, că poate îl va mai purta cineva. Când or sa moară oamenii ăștia, o să-l ia cu ei la cer pe Dumnezeu. Avem, în schimb, o variantă modernă de credință, cu fermoar și arici, prin care ți se văd și țâțele și portofelul burdușit. Se poartă la nunți, botezuri și înmormântări, la alegeri, la inundații, la sfințiri de sedii și aghesmuiri de mașini luxoase, la pomenirea eroilor Revoluției. Se accesorizează cu cruci făcute în grabă și cu un “Tatăl nostru” spus pe jumătate, că trebuie să răspunzi la mobil. Scuze, domnu’ părinte, e urgent. Fugim de ceva ca să ajungem nicăieri. Ne vindem pământul să facă ăștia depozite și vile de neam prost pe el. Ne sunăm bunicii doar de ziua lor, dacă au mai prins-o. Bisericile se înmulțesc, credincioșii se împuținează, sfinții de pe pereți se gândesc serios să aplice pentru viză de Canada .
2 – FETELE NOASTRE SE PROSTITUEAZĂ PÂNĂ GĂSESC UN ITALIAN BĂTRÂN ȘI CU BANI, CU CARE SE MĂRITĂ (!!!!)
Fetele noastre se prostituează până găsesc un italian bătrân și cu bani, cu care se mărită. Băieții noștri fură bancomate, joacă la pokere și beau de sting pentru că știu de la televizor că fetele noastre vor bani, altfel se prostituează până găsesc un italian bătrân cu care se mărită. Părinții noștri pleacă să culeagă căpșuni și să-i spele la cur pe vestici. Iar noi facem infarct și cancer pentru multinaționalele lor, conduse de securiștii nostri.Sună-ți bunicii, pune o sămânță într-un ghiveci și aprinde o lumânare pentru vii și pentru morti!

3 – „Părinții noștri pleacă să culeagă căpșuni și să-i spele la cur pe vestici. Iar noi facem infarct și cancer pentru multinaționalele lor, conduse de securiștii nostri.”
TE AȘEZI PE CELĂLALT MAL AL LUMII ȘI CAUȚI RĂSPUNSUL : ”CE S-A ÎNTÂMPLAT CU ȚARA MEA DE AM FOST NEVOIT SĂ O PĂRĂSESC ??!!”

Când te desparți din vina ta, încerci o vreme să te lupți cu ireversibilul, îți dai seama că n-are sens, te lamentezi de formă și renunți. Când te desparți din vina celuilalt, ai nevoie de o perioadă de timp ca să înțelegi ce s-a întâmplat. Iei povestea de la capăt, pas cu pas, și te chinui să pricepi ce n-a fost bine și unde ar fi trebuit ca lucrurile să apuce pe alt drum. La fel se întâmplă și atunci când te desparți de țara ta. Dezamăgit, înșelat, mânios, îndurerat. Nu ți-e usor s-o lași. Țara și mama nu ți le alegi. Te așezi pe celălalt mal al lumii și cauți răspunsul: ce s-a întâmplat cu țara mea de-am fost nevoit s-o părăsesc.
4 – EXISTĂ TREI MARI ”SURSE DE ROST” PE LUMEA ASTA : -PĂMÂNTUL, FAMILIA ȘI CREDINȚA………………..-CRE-DIN-ȚA- !!!!
României i-a dispărut rostul. E o țară fără rost, în orice sens vreți voi. O țară cu oameni fără rost, cu orașe fără rost, cu drumuri fără rost, cu bani, muzică, mașini și țoale fără rost, cu relații și discuții fără rost, cu minciuni și înșelătorii care nu duc nicăieri. Există trei mari surse de rost pe lumea asta mare: familia, pământul și credința.

Bătrânii. România îi batjocorește cu sadism de 20 de ani. Îi ține în foame și în frig. Sunt umiliți, bruscați de funcționari, uitați de copii, călcați de mașini pe trecerea de pietoni. Sunt scoși la vot, ca vitele, momiți cu un kil de ulei sau de mălai de care, dinadins, au fost privați prin pensii de rahat. Vite slabe, flămânde și bătute, asta au ajuns bătrânii noștri. Câini ținuți afară iarna, fără măcar o mână de paie sub ciolane. Dar, ce e cel mai grav, sunt nefolosiți. O fonotecă vie de experiență și înțelepciune a unei generații care a trăit atâtea grozăvii e ștearsă de pe bandă, ca să tragem manele peste. Fără bătrâni nu există familie. Fără bătrâni nu există viitor.

5 – TANTI EUROPA ȘI CASTRAȚII DE LA BRUXELLES VOR CA ȚĂRANII SĂ-ȘI CUMPERE ROȘIILE ȘIȘORICIUL DE LA HIPERMARKET-URILE GERMANE(!!!!)
Pământul. Care pământ? Cine mai e legat de pământ în țara aia? Cine-l mai are și cine mai poate rodi ceva din el? Majestatea Sa Regele Thailandei susține un program care se intitulează “Sufficiency Economy”, prin care oamenii sunt încurajați să crească pe lângă case tot ce le trebuie: un fruct, o legumă, o găină, un purcel. Foarte inteligent. Dacă se întâmplă vreo criză globală de alimente, thailandezii vor supraviețui fără ajutoare de la țările “prietene”. La noi chestia asta se numește “agricultură de subzistență” și lui tanti Europa nu-i place. Tanti Europa vrea ca țăranii să-și cumpere roșiile și șoriciul de la hypermarketuri franțuzești și germane, că d-aia avem UE. Cântatul cocoșilor dimineața, lătratul vesel al lui Grivei, grohăitul lui Ghiță până de Ignat, corcodușele furate de la vecini și iazul cu sălcii și broaște sunt imagini pe care castrații de la Bruxelles nu le-au trăit, nu le pot înțelege și, prin urmare, le califică drept niște arhaisme barbare. Să dispară! Din bețivii, leneșii și nebunii satului se trag ăștia care ne conduc acum. Neam de neamul lor n-a avut pământ, că nu erau în stare să-l muncească. Nu știu ce înseamnă pământul, câtă liniște și câtă putere îți dă, ce povești îți spune și cât sens aduce fiecărei dimineți și fiecărei seri. I-au urât întotdeauna pe cei care se trezeau la 5 dimineața și plecau la câmp cu ciorba în sufertaș. Pe toți gângavii și pe toți puturoșii ăștia i-au făcut comuniștii primari, secretari de partid, șefi de pușcării sau de cămine culturale. Pe toți ăștia, care au neamul îngropat la marginea cimitirului, de milă, de silă, creștinește.
….a fost : ”ROST” de brăduț florescu, citat de DAN PURIC
IN LOC DE EPILOG : p.s. – pt. detensionare/refulare – GÂND SCĂPAT / VORBIT: – n.r. : ….și când te gândești că pă timpu’ lu’ ”Pingilică” dacă-mi spunea cineva că asta….TANTI EUROPA o să ne trateze cam ca rușii în anii ”50….îl băteam dă-i suna apa-n cap!! – MULT STIMAȚI EUROPENI CU BLAZON : – LUAV-AȘ ATEISMU-N PIȘAT DE CONTINENT DE SLUGI DE LESBIENE, ATEI , POPONARI ȘI EFEMINAȚI-CASTRAȚI !!!!…. (ops, na, că iar mi-a scăpat….)

Sună-ți bunicii, pune o sămânță într-un ghiveci și aprinde o lumânare pentru vii și pentru morti!
ARSENIE BOCA :
Considerat de catre cei mai multi dintre credinciosi drept ultimul sfant al romanilor, Arsenie Boca s-a nascut pe 29 septembrie 1910 si s-a stins din viata pe 28 noiembrie 1989.
Parinte ieromonah, teolog si artist plastic (muralist) roman, a fost staret la Manastirea Brancoveanu de la Sambata de Sus si apoi la Manastirea Prislop, unde datorita personalitatii sale veneau mii si mii de credinciosi, fapt pentru care a fost hartuit de Securitate. A fost unul din martirii gulagului comunist, inchis la Securitatea din Brasov, dus la Canal, inchis la Jilava, Bucuresti, Timisoara si la Oradea.
Dupa absolvirea Institutului Teologic din Sibiu, Mitropolitul Nicolae Balan il trimite pe tanarul Zian, cu bursa, la Academia de Arte Frumoase din Bucuresti. Tot aici va urma si studii de medicina, dezvoltand o pasiune pentru stiinte, ce-l va cuceri pana la moarte. Zian este hirotonit pe 19 septembrie 1929 si, dupa terminarea Academiei de Arte Frumoase, isi incepe ucenicia in monahism, petrecand trei luni la Sfantul Munte Athos. Se spune ca acolo ar fi dat de un duhovnic aspru, care i-a zis:
„Ma, tu nu esti in stare de nimic! Nici la maturat nu esti bun!“, la care tanarul si-a spus in sinea lui: „Aici e de mine, la asta stau!“. Amintindu-si relatia cu primul sau duhovnic, Boca avea sa exclame mai tarziu, intrebat cum ar trebui sa fie un calugar: „Mai, nu toti cei din lume se prapadesc, nici toti cei din manastire se mantuiesc… Unii dintre calugari nu sunt calugari, ci cuiere de haine calugaresti… De vrei sa te faci calugar, fa-te ca focul!“. Se intampla in 1940, cand cel transformat din Zian in Arsenie (in greaca: „cel plin de barbatie“) era trimis la Sambata de Sus, judetul Brasov, pentru a intra in adevarata viata monahala. Iar din acest loc, incepe destinul celui considerat de multi, astazi, drept „ultimul sfant al romanilor“.
Imaginea sa este construita pe marturiile celor care il cunoscusera direct, inchegate pe o combinatie de exaltare si senzatia de a fi atins, chiar si pentru o secunda, promisiunile din Sfintele Scripturi. „Iti dadea impresia ca este un cuvios venit din lumea sfintilor. Vederea lui te atragea si te cucerea. Ceea ce spunea era ca si un cuvant de Evanghelie“, ne-a spus parintele Ioan Sofonea, din Sibiu. La statura de duhovnic cu har, pe care o dobandise din partea credinciosilor din zona, contribuie si cateva istorii personale, redate, in general, de catre cei care i-au fost ucenici in acea perioada.
Arsenie Boca a pictat biserica din Draganescu (la 25 Km de Bucuresti), supranumita Capela Sixtina a Orientului.
-„Caracterul picturilor este unic in lume“ Pictura de la Draganescu iti ia cu siguranta ochii, insa valoarea ei artistica este neclara. Multi spun ca ar fi opera unui geniu, altii, precum, criticul de arta ortodoxa Richard Barrett, o considera „intortocheata si neclara“. Criticul de arta Sorin Albu, din Cluj-Napoca, ne-a explicat care sunt elementele definitorii ale picturii duhovnicului. „Arsenie Boca are, cel putin aparent, un stil de pictura neo-bizantina. Spun aparent, pentru ca stilul sau este unic in pictura romaneasca. O astfel de pictura nu se mai gaseste nicaieri in lume, nu neaparat datorita stilului de pictura, ci, mai degraba, prin caracterul profetic. Din punct de vedere tehnic, Boca foloseste pasteluri, uneori in culori vii, alteori estompate, in functie de tematica, dar si stilul pointilist, adica pictura prin puncte, in varful penelului. Spre exemplu, „Invierea Domnului“ este realizata in aceasta tehnica. Sunt mai multe planuri, prin care il putem vedea pe Iisus iesind din mormant, dar fiind, in acelasi timp, inautru. Mormantul in sine este transparent, iar asta este o alta tehnica des utilizata de Boca. Priviti, de exemplu, aureola dimprejurul lui Iisus: nu este niciodata opaca“, spune Albu. Criticul isi exprima si incertitudinile legate de anumite aspecte ale operei lui Boca. „Ce as avea de reprosat este nerespectarea canoanelor iconografiei. Insa nu in sens dogmatic, ci, mai degraba, inlocuirea acestora cu o latura de imaterial-spiritism, ceva de tip new-age. Asta se intampla si in scrierile sale, de exemplu in „Cararea Imparatiei“, unde se pot gasi citate din spiritisti si ocultisti luate ca bune, dar si teme precum preexistenta sufletului sau determinismul spiritual“, incheie Albu.
MĂRTURII ALE CAPACITĂȚILOR SALE EXTRESENZORIALE :

Pe 16 ianuarie 1951, la ora 5 dimineata, 10 securisti spargeau usa chiliei in care dormea Arsenie Boca. Parintele este trimis, fara judecata, la munca, la Canalul Dunare-Marea Neagra, pentru mai bine de un an. Eliberat in aprilie 1952, Boca revine la Prislop, insa pentru scurt timp: este din nou arestat si anchetat la Timisoara, Jilava si Oradea.
………………………Doua marturii dateaza din aceasta perioada, ambele reproduse in documentarul „Parintele Arsenie Boca, Omul lui Dumnezeu“, in regia lui Nicolae Margineanu. Prima ii apartine parintelui Nicolae Bordasiu, de la Biserica Sfantul Silvestru, din Bucuresti. „Eram inchis la Timisoara. Intr-o dimineata, un gardian m-a trimis cu tineta spre spalator. Am trecut pe culoarul lung, iar la capat am vazut geamurile deschise. In general, in timpul programului, geamurile erau inchise, insa acum probabil ca cineva le uitase asa, sau lasase sa se aeriseasca. Iar peisagiul pe care l-am vazut de acolo… Orice detinut viseaza sa vada cerul liber de la fereastra. Si l-am vazut, intr-adevar. Iar in peisajul oribil de jos, in curtea inchisorii, statea Arsenie Boca, privind si el spre cer, nemiscat.“ Un alt preot, Viorel Trifa, reda spusele unui fost gardian, angajat la una dintre inchisorile la care fusese detinut Boca. „I-au spus parintelui sa le spuna ceva despre Dumnezeu, ca sa-i faca sa creada. Si parintele le-a spus ca la al doilea rand de porti ale inchisorii, se afla doua femei. Le-a descris, cu lux de amanunte, ce avea fiecare in desaga. Cei doi gardieni au fugit si le-au scotocit femeilor in saci. La intoarcere, au reclamat la conducerea inchisorii ca printre detinuti se afla un parinte care vede prin ziduri.“
Aspazia Otel Petrescu, detinut politic pe vremea comunistilor, povesteste cum l-a vazut pe parinte sfidand legile fizicii: obisnuia sa ia flacara unei lumanari direct pe deget ca sa aprinda cu ea alta lumanare. Tot Aspazia l-a vazut pe Arsenie Boca, intr-o noapte, purtand prin furtuna o lumanare aprinsa. „Era de groaza, bubuia furtuna, iar salciile pur si simplu maturau aleea cu coroanele lor. Parintele a luat din sfesnic o lumanare groasa si ne-a tinut-o noua, sa avem lumina. La vijelia aia, flacarile lumanarii se involburau in toate felurile, se ridicau, cadeau pe lumanare, mergeau in dreapta, in stanga, in tot felul de vartejuri, dar reveneau tot pe lumanare. Apoi mi-a spus: «Tine si tu lumanarea asta si nu te mai mira atat». La mine, lumanarea s-a stins imediat. «Vezi, a adaugat, trebuie sa inveti sa tii o lumanare in furtuna». Imi vorbea codificat parintele, dar eu nu stiam inca. El se referea la cei 14 ani de puscarie care aveau sa vina peste mine. Despre acea furtuna si acea lumina vorbea“, a povestit Aspazia Petrescu. Miracolele de pe munte Parintele Oprea Craciun, cel care a trecut in nefiinta anul trecut, are o alta istorie de acest fel. „Un om din sat a adus-o la parinte pe fiica sa, de 16 ani, care suferea de paralizie infantila. Parintele Arsenie l-a trimis acasa si a dus-o pe fata intr-o chilie, unde un calugar batran se ocupa de ea, ii dadea de mancare si apa cu care sa se spele. In timpul zilei, o carau cu roaba la noi, care munceam prin curtea manastirii, ca sa nu stea singura. Intr-o zi, am vazut roaba intrand in interiorul manastirii. Si, o ora mai tarziu, am vazut fata, iesind in picioare, sprijinindu-se de bratul parintelui Boca.“ Renumele lui Boca se raspandeste in toata tara si in toate cercurile sociale. Este vizitat de Regele Mihai, Ion Antonescu si Lucian Blaga. Cu acesta din urma are urmatoarea conversatie: „Fericit esti, parinte, ca ai ajuns un mit“, i-ar fi spus poetul si filosoful. „Maestre, aceasta caciula a mitului nu vreau sa o port“, ar fi replicat Boca, intrerupt imediat de Blaga: „Ba o sa o porti, pentru ca neamul romanesc are nevoie de asa ceva“.
„Intr-o zi, oamenii i s-au plans:
«Parinte, nu mai avem nisip de constructie, ce ne facem? Numa daca s-ar abate raul asta din loc, am mai putea gasi ceva nisip…». Parintele s-a dus in deal, pe apa, la vreo douazeci de metri, si s-a lasat in genunchi. A facut rugaciunea cateva ore. Si, va jur!, asta am vazut-o cu ochii mei, spre seara, apa a intrat in pamant si a iesit putin mai incolo, lasand la suprafata un nisip fin, stralucitor ca argintul. Muncitorii s-au inchinat cu totii, speriati, nevenindu-le sa-si creada ochilor.
Sute de femei umplu zilnic curtea manastirii, ingrijorate de situatia sotilor, plecati pe front. Acelasi parinte Oprea Craciun povesteste cum Boca nu avea timp sa vorbeasca in tihna cu fiecare in parte, insa le spunea: „Tu pune o cruce dupa casa. Tu pune pachet, ca sotul tau e ranit, dar traieste. Si, cand au sosit scrisorile, s-a vazut ca spusele parintelui fusesera intru totul adevarate“.

Reclame
Etichetat , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Reclame
%d blogeri au apreciat asta: